Malt er korn som er spiret og tørket. Under meskingen blir malten knust og trukket i varmt vann. Da blir stivelse i malten omdannet til sukkerstoffer og blandet i det varme vannet. Når dette skjer, har man vørter. Mesking er det første man gjør når man brygger.

Sammensetningen av malten er avgjørende for farge og smak på ølet, og malten blir delt inn i to hovedkategorier; basemalt og spesialmalt.

Basemalt er lys og består vanligvis av 80 – 100 % av malten i oppskriften. De vanligste typene basemalt er pale malt, pilsnermalt og hvetemalt. Spesialmalt kan være både lys og mørk og utgjør resten av malten i oppskriften.

Spesialtmalt setter både farge og smak på ølet og er helt avgjørende for ølsortenes typeriktighet. En stout er eksempelvis velkjent for smaker av karamell, kaffe og sjokolade. Dette kommer fra mørke malttyper som for eksempel roasted barley, caramalt, sjokolademalt og krystallmalt.

Vi har malt fra Best, Brew Ferm, Castle, Crisp, Fuglsang, Ireks, Thomas Fawcett, Stangeland Mølle, Warminster og Weyerman. Produsent av de ulike malt-typene kan variere, og er avhengig av tilgjengelighet hos våre leverandører.